Oor-Acupunctuur

Ooracupunctuur (Auriculotherapie) is een moderne westerse ontwikkelde vorm van de klassieke Chinese acupunctuur. Deze methode is rondom 1950 ontwikkeld door Paul Nogier, een arts wonende te Lyon in Frankrijk.

In vergelijking met de Chinese ooracupunctuur is de gedetailleerdheid van de punten in het oor vele malen groter wat veel meer mogelijkheden geeft bij de behandeling van diverse symptomen en klachten.
Maar bijvoorbeeld ook bij stoppen met roken, begeleiding bij afvallen, hoofdpijnklachten etc.Bij de ooracupunctuur worden de naaldjes in het oor gezet voor een korte periode of door verblijfnaaldjes voor een langere periode.

 

Cupping 

Cupping is een methode waarbij de huid door het gebruik van cups  vacuüm wordt
gezogen. Cupping wordt gebruikt om de bloedcirculatie te stimuleren of blokkades op te heffen. Na een behandeling met cups kunnen erverkleuringen op de huid te zien zijn,welke na enkele dagen zullen wegtrekken.
 
 

Moxa

Moxa is een samengeperst kruid (bijvoet of Artemisia vulgaris) waarmee een warmte 
therapie wordt toegepast. De moxa wordt verhit en boven een pijnpunt of
acupunctuurpunt gehouden. Door de warmte van het kruid wordt de energie en bloedcirculatie gestimuleerd.
Bijvoorbeeld bij; vermoeidheid en burnout, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsklachten, rugklachten, littekenweefsel, reumatische klachten, darmklachten etc. Moxa therapie wordt veelal als zeer ontspannend ervaren.